Olin taannoin ensimmäistä kertaa kuultavana työtuomioistuimessa. Henkilöt jotka ovat sitä mieltä, että heidän asiansa tulisi ratkaista työtuomioistuimessa, eikä yrityksen/ liittojen välisessä neuvotteluissa saavat varautua siihen, että koko prosessi voi kestää jopa kolme vuotta, tai ylikin (esikäsittelyineen). Itse oikeuskäsittely kesti noin kuusi tuntia ja jouduin odottamaan omaa vuoroani reilut viisi tuntia. Asia mikä minua siellä kaikista eniten ihmetytti, että oikeussalissa saa kaikessa rauhassa viestitellä kännykällä oven ulkopuolelle asioista, joita käsitellään suljetussa huoneessa. En kerta kaikkiaan voi käsittää sitä, että työnantajaliiton lakimies laittaa viestiä työnantajan edustajalle ja mahdollisesti toisinpäin. Ilmeisesti se ei ole oikeuden, tai työnantajajien mielestä miteenkään moraalitonta tai paheksuttavaa, vaikka otin salissa asian esille, niin ei siitä muuta seurannut kun puna työnantajaliiton lakimiehen poskipäille, mutta hyvä niinkin. Tässä se vinkki: Jos joudut kuultavaksi, taikka todistajaksi työtuomioistuimeen, ota känny tai läppäri mukaan ja voit sitten twiitata, chatata, taikka jopa pidät kaverisi tilanteentasaalla facebookissa. PS. Olen aina luullut, että oikeussaleissa ei saa pitää päällä mitään elektronisia laitteita, mutta kielto taitaakin koskea vain Finnairin lentoja.