Rakennusliiton rakentaja lehti kysyi kaikilta eduskuntavaaliehdokkailta kolme samaa kysymystä:

Miten aiot ajaa rakentajien asiaa eduskunnassa?
Mitkä ovat muut sinulle tärkeät vaaliteemat?
Miksi katsot itse olevasi hyvä ehdokas?

Vastauksista paljastuu, että kaikki rakentajat pistävät työttömyyden hoitamisen etusijalle.
Samalla he kantavat huolta mm. eläkeputken jatkumisesta.

Alla omat vastaukset:

1. Miten aiot ajaa rakentajien asiaa eduskunnassa?
Elinkeinoelämä on vuosia puhunut, että työntekijöiden vastuuta tulisi lisätä. Mielestäni vastuuta voidaan lisätä vain koulutuksen myötä, eli erikoisammattitutkinnon suorittajalta voidaan vaatia enemmän kuin henkilöltä jolla ei ole tutkintoa.
Ulkomaalaisen työvoimankäyttö on räjähtänyt silmille viimeisen viiden vuoden aikana ja rakennusalantutkinto vaade auttaisi tässäkin asiassa, vain koulutettuja työntekijöitä kentälle- laatukin paranee kielitaidon karttuessa.
Tällä hetkellä kaivataan pikaisia toimia vanhentuneen rakennuskannan korjaamiseksi, kuten tiedämme rakentaminen on parasta elvytystä.

2. Mitkä ovat muut sinulle tärkeät vaaliteemat?

*työtä harmaan talouden kitkemiseksi on tehostettava, veronumero käytäntö pakolliseksi kaikille aloille
* työntekijöiden perusoikeuksiin kuuluu, myös lakko-oikeus. Ilman sitä ollaan huutolaispojan asemassa.
* Alipalkkaus on kriminalisoitava! Työnantajalle ei tule seuraamuksia, jos jää kiinni alipalkkauksesta- maksaa vain ”velan” työntekijälle
* Suomessa ei ole minimipalkkalakia, se hoidetaan Työehtosopimusten yleissitovuudella ja yleissitovuudesta pidetään kiinni!
* Eläkeuudistuksen yhteydessä sovittiin, että eläkeputkea tarkastellaan 2019, en missään vaiheessa tule hyväksymään putken poistamista.

3. Miksi katsot itse olevasi hyvä ehdokas?

Tiesin jo nuorena, että minusta tulee rakentaja, ja hain Vallilan ammattikouluun rakennuslinjalle, josta valmistuin 1983. Samana vuonna ostin ensimmäisen TES: in 5 markan hintaan Kulttuuritalolta.
Työehtojen ja työturvallisuuden kehittäminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni, jo työmaalla kirvesmiehenä ollessani. Vuodesta 2002 olen toiminut suuren konsernin pääluottamusmiehenä ja saanut siinä runsaasti kokemusta työnlainsäädännöstä, työturvallisuudesta, harmaasta taloudesta. Raksa miesten ja naisten etujen puolustaminen on aina kuulunut tehtäviini, sitä se tulee olemaan myös eduskunnassa.

Slogan on – TULEVAISUUTTA RAKENTAEN, IHMISISTÄ VÄLITTÄEN!