Kunnalisvaalit 2017

9.3. (torstai) ehdokasasettelun vahvistaminen
10.3. (perjantai), ehdokkaat saavat NUMEROT
29.3. (keskiviikko) alkaa ennakkoäänestys
– kotimaassa: 29.3. – 4.4.
– ulkomailla: 29.3. -1.4.
9.4. (sunnuntai) VAALIPÄIVÄ
___________________________________________________________________________________________________________________

TEEMAT 2017

* Terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö taattava:
Laki velvoittaa työnantajaa (kaupunkia) huolehtimaan, että oppimisympäristö on turvallinen ja se ei saa aiheuttaa käyttäjilleen terveysriskiä. Välitön puuttuminen ongelmiin on kaikkien etu.

* Päätöksenteon läpinäkyvyyttä lisättävä:
Esimerkiksi Vantaan kaupungin hallituksen päätös (10.2.2014,§9)poistaa lautakuntien esityslistalta kohdan ”MUUT ASIAT”. Tämähän tarkoittaa sitä, että lautakuntien jäsenten esittämä asiat eivät näy pöytäkirjassa, ja niitä ei myöskään käsitellä, jos puheenjohtajat eivät niitä listalle ota. Tämä sotii pahasti omantuntoni vastaan, mutta tämän sanotaan olevan ”Lain henki” jos näin on- silloin lakia on muutettava.

* Lastensuojelun resurssit turvattava:
Lasten ja nuorten pahoinvointi on kasvava ongelma ja sen resurssit on turvattava. Satsaus maksaa itsensä takaisin myöhemmin, sillä yksi syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle n. 1,2 miljoonaa euroa.

* Varhaiskasvatus:
Subjektiivinen päivähoito-oikeuson lapsen oikeus, sitä ei päättäjien pidä viedä. Myöskään ryhmäkokoja ei saa kasvattaa. Henkilökunnan jaksamiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota, sijaiskielto eli sijaista ei saa palkata, on aivan käsittämätön.

* Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus:
Kaikkien tulee olla tasa-arvoisia ja yhdenvartaisia ikään, sukupuoleen, uskontoon, rotuun, kansallisuuteen, poliittiseen suuntautumiseen jne.

#koulutuslupaus = ME EMME LEIKKAA KOULUTUKSESTA, mutta niin vain leikattiin!
Ammattiopisto Varialta leikattiin 1,7 milj.euroa. Opetuslautakunnan päätöksellä äänestyksen jälkeen (äänin 5-11).
Itse äänestin leikkauksia vastaan, mutta se ei valitettavasti riittänyt!

* Vaadin tasa-arvoa ammatikouluissa opiskelijoille:
Tuntuu aivan käsittämättömältä, että esim. rakennusalan opiskelija saa työharjoittelussa ”palkaksi” vain kotimatkakorvauksen + ruokarahan, eli jos opiskelija on töissä yli 10km;in päässä, hän saa päivässä kotimatkakorvausta 2,71€ (Rakennusalan TES2010) +8,50€ ruokarahaa= 11,21€/ päivä, kun AMK (ammattikorkeakoulu) opiskelija saa n.1500€ /kk ja TTK (Teknillinenkorkeakoulu) opiskelija saa 1650€-2500€ kuukaudessa työharjoittelusta, melko reilua, eikö sinustakin? Nyt nuoret vaaliuurnalle!

* Lisätään vantaalaisten mahdollisuutta työskennellä omassa koti kaupungissa:
Vantaalaisten työskentelyprosentti on vain 45%, kun se Helsingissä on 77%, Espoossa 50, Tampereella 80, Oulussa 88%, Turussa 77%, Lahdessa 75 ja Rovaniemellä peräti 91% (2014) Lähde: Kuntien ifra kuntoon.

Ei kommentteja vielä.

Ei paluuviitteitä vielä.