Lukiolaislaskin läppäriin.

Uusi opetussuunnitelma käy lasten vanhempien kukkarolle, tai se tuntuu oikeastaan rahastukselta.

Ei riitä, että ostat pakollisen läppärin (Vantgaan 20 000 tablettia ei riitä, vaikka niihin käytettiin 4,5 milj. euroa, eli yhden päiväkodin hinta) lisäksi ostat sähköisiä kirjoja, sekä perinteisiä kirjoja.

Mutta nyt alkaa mennä kuppi nurin. Lukiosta tuli aiemmin tieto, että oppilaitten tulee ostaa läppäriin laskinohjelma (69€ kolmen vuoden lisenssi, tai sitten 29€/vuosi) viime keväänä lukiossa käytetty laskin ei enää kelpaisi.

No laskin ostettiin (69€ kuvassa), mutta sitten tuli tänään kylmä suihku, kyllä se perinteinen taskulaskinkin käy.

Siis oikeesti. Tästä rahastuksesta mainitsin jo opetuslautakunnan 15.8 kokouksessa.

Se, että perheeni budjettiin tuli seitsämänkymmenen euron lovi, ei meidän taloutta kaada. Se pisti suoraan sanottuna ketuttamaan, varsinkin kun tiedän, että on useita kotitalouksia joiden viikkobudjetti mitataan kympeissä.

Onko Suomen hallituksen tarkoitus hienoine visioineen tehdä lukio- ja korkeakouluopinnoista vain parempiosaisten oikeus?

Toki 22.8 Vantaan valtuuston kokouksessa kuultiin sekin, että ehdotettiin (kok) vuokra-asuntotuotannon lopettamista Vantaalta, jolloin Vantaalle hakeutuisi vain parempiosaisia ja maksukykyisiä asukkaita, jotka ostavat muksuille mukisematta pelit ja vehkeet lukioon.

Näköjään luokkayhteiskunnan perustat on jo valettu, joten jääkäämme jännityksellä odottamaan seinien pystytyksiä.