Valtuustoaloite 19.09.2016
(allekirjoituksia tuli riittävästi, joten asia siirtyy valmisteluun)

Lähiliikuntapaikka / pumptrack-pyöräilyrata Vantaan justride-rataVierumäen ja Päiväkummun koulun yhteyteen.

Maastopyöräilyn suosio on nousussa ja tarve uuden tyyppisille radoille on akuutti. Aktiiviset pyöräilyn ystävät ovat tehneet jo runsaasti työtä, jotta Vantaan kaupunki rakentaisi pumptrack –tyyppisen pyöräilyradan edellä mainittujen koulujen yhteyteen.

Radan pituus on noin 200m ja kustannusarvio n.5000- 10000e/ rata, riippuen siitä saako kaupungilta maa-ainesta, paljon pystytään tekemään talkoilla.

Keväällä 2015 kaikki näytti vielä hyvältä ja kaupunki oli lähtemässä hankkeeseen mukaan, jossa mukana runsaasti eri tahoja mm. Liikkuvakoulu ja Korson Kaiku.

Myöhemmin aktiivit saivat kylmää vettä niskaan seuraavan viestin muodossa:

”Kaupunki (liikuntapalvelut) eivät suostu olemaan millään tavalla mukana mtb-ratojen rakentamisessa eikä näin ollen rehtoritkaan voi niitä vastuulleen ottaa. Pitäisi olla turvallinen alusta, jossa on joustava maapohja ja kiviä / puita ei saisi törmäys- & kaatumisvaaran takia olla lainkaan rakennetulla alueella”.

Ei voi olla totta, että kaupunki evää radan rakentamisen turvallisuuteen vedoten.

Rekolaan valmistui hiljattain skeittialue, joka on valmistettu betonista ollen näin huomattavasti turvattomampi kuin kaavaillut pumptrack-radat, joissa käytetään sepeliä, soraa ja kivituhkaa, joten ne ovat huomattavasti turvallisempia.

Nyt laitetaan pyörät pyörimään, jotta nuorille on tarjolla riittävästi, edullisia ja monipuolisia liikuntapaikkoja.

Vantaalla 19.9.2016
Jari Jääskeläinen (vas.)