Luettuani viimeisen kuntoraportin Mikkolan koulusta ja olisin kysynyt siitä opetuslautakunnassa.

Että mitä kaupunki tekee tämän tilanteen korjaamiseksi? Olen jo kertaalleen jättänyt tästä tutkinta pyynnön Aluehallintoviraston työsuojelutarkastajille. Niin sain vastauksen, jonka olen kuullut vuosia aiemminkin.

TÄMÄ EI KUULU OPETUSLAUTAKUNNALLE, VAAN TILAKESKUKSELLE. Eräässä mainoksessa sanottiin, että käynti optikolla riittää, mutta käynti AVI:ssa ei näyttänyt riittänyt, joten odottaako kaupunki, että tästä asiasta pitää tehdä tutkinta pyyntö Poliisille työsuojelurikoksesta.

Mielestäni tämä kuuluu niin opetuslautakunnalle, kuin tilakeskuksellekin, sekä meille päättäjille, sillä viime kädessä me päättäjät olemme  vastuussa jos ja kun oppilaita ja henkilökuntaa sairastuu- mahdollisesti pysyvästi ja silloin meidän on turha piiloutua virkamiesten selän taakse.

 

Alla suora ote tutkimuspöytäkirjasta 27.02.2017:

“Kohteessa on havaittu paikoin korkeaan kosteuteen viittaavia arvoja pintakosteusilmaisimella”

4.1 Tarkentavat mittaukset porareikä- ja viiltomittausmenetelmillä Lattiamateriaalina on muovimatto kaikissa mitatuissa tiloissa lukuun ottamatta iv-konehuoneita, joissa lattiamateriaalina on ruiskutettu polymeeripinnoite sekä salin 1152 näyttämön alapuolista tuolivarastoa, jossa on pinnoittamaton betonilattia. Korkeita, yli 85 % suhteellisen kosteuden arvoja havaittiin lattiarakenteissa seuraavissa tiloissa: – 1058 fysiikka/kemia, suhteellinen kosteus 89–100 % (porareikämittaus, syvyydet 20– 200 mm) ja 90–93 % (viiltomittaus, muovimaton alla). Todettiin, että ontelolaatan ontelossa on vettä, tutkimusreikä K13. – 1061 opetusvälinevarasto, suhteellinen kosteus 91–93 % (porareikämittaus, syvyydet 20–40 mm). – 2003 opetusvälinevarasto, suhteellinen kosteus 91 % (viiltomittaus,2 muovimaton alla). – 2035 wc, suhteellinen kosteus 100 % (viiltomittaus, muovimaton alla). – 2047 opetustila, suhteellinen kosteus 87 % (viiltomittaus, muovimaton alla)”

Nyt järki käteen, tilat jotka on todettu märiksi niin ne on määrättävä käyttökieltoon VÄLITTÖMÄSTI!

Oppilas ja opettaja voi menettää terveyden vain kerran!

 

-JJ-