Kirjoitukseni Vantaan Sanomissa 22.3.2016:

 

Asuntojen rakentaminen Malmin lentokentälle toisi lisää töitä myös vantaalaisille.

 

Pääkaupunkiseudulla on noin 20000 asunnon vajaus. Erityisesti kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pitäisi kiireesti saada lisää. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen lisärakentamista ovat vaatineet vuokralaisjärjestöt, Helsingin kauppakamari ja eri poliittiset puolueet Keskustaa lukuun ottamatta. Nyt Keskusta näyttää käyneen jopa hyökkäykseen pääkaupunkiseudun kasvua vastaan, naamioiden kielteiset pyrkimyksensä Malmin lentokentän säilyttämisen puolustamisen kaapuun.

Lentokentän alueelle saataisiin rakennettua asunnot yli 20000 ihmiselle, joka olisi merkittävä lisä pääkaupunkiseudun asuntopulaa torjuttaessa. Asuntotuotannon lisääminen hillitsisi myös asuntojen hintojen rajua kasvua, jotka hinnat ovat jo karanneet sellaiselle tasolle, että ei yksin pienipalkkaiset ihmiset, vaan monet keskituloisetkaan eivät kykene hankkimaan asuntoa pääkaupunkiseudulta. Se, että he joutuvat hankkimaan asunnon etäämmältä, vaikka käyvät töissä pääkaupunkiseudulla, puolestaan lisää turhia liikenneruuhkia tällä alueella.

Mitä sitten lentokenttään keskellä asutusta tulee, niin kyllä se on melkoinen meluhaitta ja jopa turvallisuusriski.

Mitään asiallista syytä ei siis ole Malmin lentokentän toiminnan jatkamiseen ole, Keskustan pelin politiikka on sitten jo eri asia.

 

Jari Jääskeläinen

varavaltuutettu

Rakennusliiton hallituksen jäsen

kuntavaaliehdokas  vas