Rakennusliiton hallituksen jäsen Jari Jääskeläinen pitää rakennusalan puheenvuoron.

Rakennusliiton hallituksen jäsen Jari Jääskeläinen pitää rakennusalan puheenvuoron.

Arvoisat puheenjohtajat, Liittovaltuustojen ja Liittohallitusten väki.

 

Elämme merkillisiä ja ennen kuulumattomia aikoja.

 

Suomen hallituksen harjoittama kyytyspolitiikka on loputtava.

 

Työttömät ovat ihmisiä ja yksilöitä. Kaikkia ei pidä huitoa kepillä, vaan inhimillisyyden on palattava päätösentekoon mukaan.

 

Hallitus runnoi työttömyysturvaan aktiivimallin, joka väistämättä pudottaa kymmenien tuhansien työttömien työttömyyspäivärahaa 4,65 %:lla.

 

Suomessa on satoja tuhansia työttömiä, avoimia työpaikkoja joitakin kymmeniä tuhansia. Kaikki eivät tule mitenkään saamaan töitä, vaikka yrittäisivät kuinka tosissaan. Onko tämä työttömien vika ja pitääkö heitä siitä rangaista?

 

Hallituksen ministerit ja hallituspuolueiden kansanedustajat vaativat työttömiä muuttamaan työn perässä. Näin ihmiset tekevätkin.

 

Pätkätöiden perässä muutto ei kuitenkaan ole taloudellisesti mahdollista. Useimpien ihmisten ainoa varallisuus on asunto ja monella muuttotappiopaikkakunnalla asunnot ovat käytännössä menettäneet arvonsa. Tämä tekee muuttamisesta entistä vaikeampaa.

 

Hallituksen uusi suunnitelma aktiivisesta työnhausta ja raportoinnista työvoimatoimistoille on järkeä vailla. Miljoonat työhakemukset eivät työllistä ketään, vaan poistavat markkinoilta nykyisetkin yritysten työpaikkailmoitukset.

 

Työvoimatoimistoihin raportointi voi osoittautua niin hankalaksi, että jo yksin SE tuottaa tolkuttoman määrän karensseja.

 

Läheskään kaikilla rakentajilla ei ole käytössään tietokoneyhteyksiä eikä taitoja koneen käyttämiseen. Suomessa asuu tuhansittain muualta tulleita rakentajia, jotka eivät osaa kunnolla suomea. Mitenkähän näiden työnhakujen ja raportointien kuvitellaan sujuvan.

Kun KIKY solmittiin, se solmittiin pistooli ohimolla pakkolailla uhkaillen, niin silloin pääministeri Juha Sipilä esitti vetoomuksen raharikkaille että he luopuisivat omista eduistaan, palkkioista ja palkoista.

 

MITEN KÄVIKÄÄN ?

Kukaan ei ole luopunut mistään, vaan omaisuuksia kätketään edelleen vakuutuskuoriin ja veroparatiiseihin, vedoten siihen että toiminta on laillista, mutta MORAALISTA tässä yhteydessä ei voi puhua!

 

Samaan aikaan, kun keskustelu aktiivimallista jatkuu – Suomen hallitus heittää työministerin suulla uutta keppiä ”meidän tulee alkaa keskustelemaan yleissitovuudesta”.

Nyt minä vuorostani heitän VETOOMUKSEN hallitukselle, unohtakaa keskustelu YLEISSITOVUUDESTA, sillä se tulisi äärimäisen kalliiksi SUOMELLE, koska silloin Suomi pysähtyy!

Nyt mina vetoan meihin kaikkiin täytetään tori 2.helmikuuta

 

KIITOS!

 

Jari Jääskeläinen

Rakennusliiton hallituksen jäsen

SAK:n edustajistonjäsen

050-3505006