Ylityökielto rakennusaloilla alkaa torstaina 1.3.2018.

Ylityökiellon aikana kaikilla Rakennusliiton sopimusaloilla tehdään töitä vain maanantaista perjantaihin klo 07.00 – 16.00. Myös rakennustyömaiden torninosturinkuljettajat työskentelevät klo 7.00-16.00.

Ylityökielto rakennusaloilla voi kestää jopa muutamia viikkoja, sillä rakennusalojen työehtosopimusneuvottelut eivät ole edenneet.

-Me yritämme saada neuvotteluihin vauhtia ensin ylityökiellolla. On tärkeää, että ylityökielto saadaan pitäväksi heti alusta lähtien. Jos ylityökielto ei tehoa, annamme lakkoilmoituksia, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Rakennusaloilla voidaan jatkaa vain sellaisia poikkeavia työaikamuotoja, jotka ovat olleet voimassa ennen 1.2.2018. Tämän ajankohdan jälkeen alkaneita vuorotöitä tai muita poikkeavia työaikamuotoja ei voi enää jatkaa tai uusia aloittaa.

Kaikki päivystykset, jotka tapahtuvat maanantai – perjantai kello 07.00 – 16.00 ulkopuolella, päättyvät. Hätätyötä tehdään, mutta mahdollista hätätyötä varten ei kenenkään tarvitse päivystää.

Poikkeuslupia ylityökieltoon voi hakea liiton keskustoimistosta ja hakemukset osoitetaan järjestöpäällikkö Jukka Asikaiselle (jukka.asikainen@rakennusliitto.fi). Poikkeuksia myönnetään vain silloin, jos ylityökiellosta aiheutuu hengen tai terveyden vaaraa tai ennalta arvaamattomia huomattavia aineellisia vahinkoja.

Rakennusliiton ammattiostojen järjestämiä TES-infotilaisuuksia

UUSIMAA

Perjantaina 2.3.2018

  • Sisävalmistemiehet, os. 004 ja
    Helsingin maalarit, os. 002 klo 11 alkaen osoitteessa Viides linja 3, Helsinki
  • Helsingin putkimiehet (talotekniikka),  os. 390 klo 12 alkaen Puistokulmassa, Talkootie 4, Vantaa

Perjantaina 16.3.2018

  • Helsingin kirvesmiehet, os. 001 ja
    Torninosturinkuljettajat ja asentajat, os. 006  klo 11-16,
    Rakennusliiton Uudenmaan aluetoimistolla, Siltasaarenkatu 4 (katutaso), Helsinki

 

Päivitäthän jäsen- ja tilitietosi eAsiointiin

Rakennusliitto  kehottaa kaikkia jäseniä tarkistamaan ja päivittämään jäsen- ja tilitiedot sähköisessä jäsenpalvelussa eli eAsioinnissa.

Mahdollisessa työtaistelutilanteessa jäsenen lakkoavustus maksetaan suoraan jäsenen pankkitilille. Maksatusta voi nopeuttaa ilmoittamalla tilinnumeron etukäteen eAsioinnin ”omat tiedot”-kentässä.

Avustusta maksetaan niille rakentajille, joiden jäsenyys on ollut voimassa ja kunnossa 1.3.2018 mennessä.