Yksinkertaisin ja luultavasti myös tehokkain tapa auttaa Ukrainaa on antaa rahalahjoituksia.

TEKSTISammeli Heikkinen

KUVATAll Over Press AOP Julkaistu: 28.2.2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt suomalaisia ja moni haluaa auttaa jotenkin. Yksinkertaisin ja luultavasti myös tehokkain tapa on antaa rahalahjoituksia, jos siihen on mahdollisuus.

Kotimaisten ja kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta voi lahjoittaa nopeasti ja helposti.

  • Suomen Punainen Risti antoi perjantaina 100 000 euroa Ukrainan sodan uhreille. Järjestö kerää nyt lisää rahaa humanitaarisen avun toimittamiseksi katastrofirahastoonsa. Lahjoittaa voi verkkopankin kautta, tekstiviestillä, Mobilepaylla tai puhelimitse. Klikkaa tästä.
  • Pelastakaa Lapset hankkii lahjoitusvaroilla pakeneville perheille ja lapsille ruokaa, puhdasta vettä, talvivaatteita ja muita tarvikkeita sekä psykososiaalista tukea. Klikkaa tästä.
  • Unicef auttaa perheitä ja lapsia paikan päällä. Lahjoittaa voi verkkopankissa, maksukortilla tai Mobilepaylla. Klikkaa tästä.
  • Kirkon Ulkomaanapukin toimittaa ruokaa, lämpimiä varusteita ja perustarpeita hädänalaisille Ukrainassa. Klikkaa tästä.
  • Myös Fida kerää rahaa Ukraina-apuun. Maksaa voi verkkopankissa, tekstiviestillä tai Mobilepaylla. Klikkaa tästä.

Suomalaisen tilin ja vakiintuneen järjestön kautta raha menee varmimmin hyvään tarkoitukseen. Esimerkiksi Ukrainan armeijalle voi kuitenkin lahjoittaa rahaa myös suoraan.

  • Ukrainan kansallispankki on avannut palvelun, jossa ainakin luottokortin avulla rahaa voi lahjoittaa helposti Ukrainan puolustusvoimille. Klikkaa tästä.

Myös eläimet kärsivät, kun ihmiset sotivat. Hankalassa tilanteessa voi lahjoittaa rahaa tilisiirrolla vaikkapa länsiukrainalaiselle karhujen suojapaikalle. Klikkaa tästä.

HUOM! Juttu kopioitu –> APU – Näin voit auttaa ukrainalaisia!