Ohessa linkki SAK:n eduskuntavaalitavoitteisiin (jotka ovat samat kuin minulla) https://vaalitavoitteet.fi/

Tämä siksi, koska olen mukana SAK:n edustajistossa, sekä Rakennusliiton hallituksessa ja NÄMÄ tavoitteet ovat kaikkien SAK:laisten liittojen yhteiset vaalitavoitteet!

Ja on ollut suuri juttu päästä oikeesti vaikuttamaan näihin tavoitteisiin. Itselleni “ehkä” suurin juttu on “korotetaan työttömyyspäivärahan tasoa esimerkiksi poistamalla omavastuuaika (5pv). Tämän esityksen tein Rakennusliiton hallituksessa keväällä 2022 ja se oli sitten esillä myös kesän SAK:n edustajiston kesän 2022 kokouksessa.

Omavastuu päivät kuuluvat historiaan ne on ajalta, kun lomautuksia voitiin käyttää kurinpidollisena toimena. Otetaan yksi esimerkki: Reiska tekee pitkää päivää raksalla ja välillä hänellä hirttää niin sanotusti “ryyppy päälle” Ennen ei ohjattu työntekijöitä hoitoon, tai päihde-kuntoutukseen- vaan työntekijä lomautettiin (kurinpidollisesti). Nykyään tämä ei ole mahdollista, vaan lomautukselle pitää aina olla tuotannollinen/taloudellinen syy. Näin ollen työntekijä on syytön lomautukseen, miksi häntä rangaitaisiin tuplana? onhan jo työttömänä oleminen itsessään rangaistus.

Toinen seikka minkä olin lähes unohtanut, eli “Ammatillisen koulutuksen laatu ja rahoitus turvattava ja siellä tekstin kohta Ammatillisessa oppilaitoksissa on tarjottava riittävästi opetusta ja ohjausta” Tämä JA– sana on kullan arvoinen. Ollessani Vantaalla Opetuslautakunnassa 2013-2017 meillä oli käsittelyssä ko-aineisto ja siellä JA-sanan tilalla oli kautta-merkki. Esitin kautta-merkin poistoa ja sen korvaamista JA-sanalla. Ja niin se sitten hyväksyttiin. Toki tästä on myös AMIS-aktiivitkin pitäneet ääntä. Moni miettii, että onko sillä väliä, kumpi se on? Kyllä on – kumpaakin tarvitaan niin opetusta, kuin ohjaamista ja pelkona oli että /-merkki saattaisi sulkea toisen vaihtoehdon pois. NYT EI sulje!

Me SAK:n alaliittojen ja tässä tapausessa Rakennusliiton hallituksen jäsenenä olen sitoutunut seuraaviin arvoihin eduskuntavaali 2023 kampanjoinnissa, ja myös itse kansanedustajan luottamustoimessa, jos sellainen sattuu kohdalle!

  • IHMISARVO TYÖSSÄ
  • INHIMILLISYYS
  • YHDENVERTAISUUS
  • SYRJIMÄTTÖMYYS
  • HEIKOMMAN PUOLELLA
  • OSALLISUUS.

Minulta on joskus kysytty, mikä on suurin saavutuksesi “politiikassa”?

  • ehkä se, kun Sipilän johtama hallitus (Keskusta, Kokoomus ja PS). teki järkyttävät leikkaukset ammatilliseen koulutukseen, mutta se naamioitiin reformiksi. Se aiheutti sen, että kaupungit ja kunnat lakkauttivat neuvottelukunnat, niin kävi Vantaan Variassakin. Mutta kun on itsellä on ammattikoulutausta ja olen edelleen sydämmeltään “amislainen” niin tein kaupunginvaltuutettuna aloitteen rakennusalan neuvottelukuntien säilyttämäksi. Tähän sain tukea myös Rakennusliiton pj. Matti Harjuniemeltä, sekä Rakennusteollisuus RT:n asiamies Ahti Niskaselta. Ja niin siinä sitten kävi, että Varian rakennusalan neuvottelukunna toiminta jatkuu edelleen aktiivisena ja edistyksellisenä- mutta nimi tosin muuttui kehittämistoimikunnaksi, myös kokoonpano kasvoi kymmenestä hengestä kahteen kymmeneen kun pinttakäsittelijäpuoli liittyi mukaan.
  • toiseksi voisi nostaa sen, että kaupunginvaltuutettuna 2017-2021 ollessani tein toiseksi eniten valtuustoaloitteita (14kpl). Viimeisimpänä voisi mainita pysäköintiruutujen maalaaminen katuun skeittilautoja varten. Tämän tosin tein viime keväänä, kun olin 1.varavaltuutettuna, mutta joka tapauksessa ruutuja maalattiin katuun jo kesällä 2022.

EDUSKUNTAVAALIT PIDETÄÄN 2. HUHTIKUUTA (su) klo 9-20.00 ja ennakkoäänestys on keskiviikosta tiistaihin 22.-28.3.

Tulokset vahvistetaan 5.4.2023

Kiitos kun luit tänne asti.

Terveisin

Eduskuntavaaliehdokas Jari Jääskeläinen, Uudeltamaalta toivottaa oikein hyvää alkanutta vuotta

P.s. –ota TikTok-kanavani seurantaan, – löytyy nimellä luottis_jaska. Kanava ei ole poliittinen, vaan rakennusalan työelämälähtöinen, jossa jaan tietoutta nuoremmille ja miksei vanhemmillekin. Toki vastustan siellä työelämän heikennysesityksiä ja tuon omia ehdotuksia ja näkemyksiä esille!