Puolikkaista palkoista ja riiston puolelle menevistä työajoista on tullut Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten arkipäivää. Työsuojeluviranomaisten mukaan asetusten mukaan toimiva yritys on poikkeus – ei sääntö. Ja tilanne pahenee jatkuvasti, ongelmia on jo lähes alalla kuin alalla. Lue hurjimmat tapaukset.

Taloussanomien artikkeli

Alla kommenttini Taloussanomien sivuilta

Sanktiot ja kiinnijäämisriski ovat aivan olemattomia alipalkkauksesta saatuun hyötyyn nähden. Nyt käytetään suojakilpenä sitä lausetta työkaupoissa ” aliurakoitsija vakuuttaa noudattavansa työehtosopimusta ja suomen lakia”. Mutta tosiasiassa keikan hinta painetaa niin alas, että aliurakoitsija ei kertakaikkiaan pysty maksamaan oikeita palkkoja. Missä on kaupan allekirjoittajan moraali? Tosi asia on, että moraali ja bisnes ei kulje käsikädessä.
Jari Jääskeläinen, PLM ja kansanedustaja ehdokas.